Landschappelijke tuin

Ik help je graag bij het ecologisch vormgeven en/of onderhouden van je landschappelijk tuin, zodat je volop kunt genieten van deze rijkdom. Landschappelijke tuinen kunnen prachtige oases voor mens, plant en dier zijn. Bovendien zorgen mooie zichtlijnen ervoor dat je zowel van je eigen tuin als van de directe omgeving kunt genieten. Hiervoor is een juist beheer en onderhoud nodig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mei2014-050-768x1024.jpg
Tuin en omringend landschap zijn één geheel

Natuur voor nog meer natuur

Het is altijd een mooie uitdaging om de inrichting en de beplanting van je tuin af te stemmen op het omringende landschap. Dat kan bijvoorbeeld door een natuurlijke vijver, bloemrijk grasland of een vogelbosje aan te leggen. Met deze landschapselementen creëer je meteen leefplekken voor amfibieën, kleine zoogdieren, libellen en andere dieren. Zo draag je bij aan een grotere bio-diversiteit.

Aanvulling op de natuurlijke landschapselementen zijn kleurrijke borders waarvan de (uitheemse) planten met name in het najaar bloeien.

Nieuwsgierig naar meer?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw eigen landschappelijke tuin? Dan wandel ik graag samen met jou door je tuin voor een eerste advies.

Akkerbloemen in een zonnige boomgaard