Tuinontwerp en aanleg

Herken je dat je tuin nog niet helemaal naar je zin is? Wil je delen ervan verbeteren, of wil je het eigenlijk totaal anders? Je bent bij mij aan het goede adres als je een tuin wilt waarin je graag bent en die fijn is om naar te kijken. Ik help je graag bij het realiseren van jouw groene tuinwensen.

Door een goed ontwerp kun je echt van je tuin genieten.

Blij!

Waar wordt jij blij van in een tuin? Wat hebt je nodig om in je tuin energie op te kunnen doen? Daar ben ik als tuinontwerper het meest benieuwd naar. Want dan wordt jouw nieuwe tuin ook echt jóuw tuin.

Hoe herken je een goed ontwerp

Bij een goed tuinontwerp voel je al de harmonie al als je naar het ontwerp kijkt! Een tuin die goed is ontworpen heeft de onderstaande eigenschappen. Eigenschappen waar ik als ontwerper voor ga en sta.

  • Het is een plek waar het aangenaam vertoeven is voor jou als bewoner
  • Het is een eenheid
  • De tuin is praktisch ingericht
  • De verschillende elementen in de tuin zijn op elkaar afgestemd
  • De tuin heeft een harmonische relatie met de omgeving
  • En in de tuin spelen planten een hoofdrol, waardoor er ook vanzelf vlinders, vogels en andere dieren in de tuin leven en te zien zijn.

Het ontwerpen

Als ik een ontwerp maak voor jouw tuin ga ik met liefde en plezier de uitdaging aan. Ik breng de verschillende ‘lagen’ en aspecten van je tuin op een creatieve manier samen om daaruit iets nieuws te laten ontstaan. Ik wil in jouw tuin verbinding tussen mens en natuur creëren. Hierin neem ik altijd jouw wensen mee. Je nieuwe tuin zal je verrassen èn helemaal bij je passen.

Realiseren van het ontwerp

Naast het maken van een ontwerp kan ik ook de beplanting voor je ontwerpen en aanleggen. Voor andere werkzaamheden zoals het grondwerk, de verhardingen aanleggen en het maken van pergola’s breng ik je graag in contact met andere vakmensen.

Mocht je werkzaamheden tijdens de aanleg zelf willen doen, dan kan dat natuurlijk! Ik kan je daarbij op maat begeleiden. En wil je daarna meer ontdekken over het onderhoud van je nieuwe tuin? Dan ben ik er graag voor je als hovenier of als tuincoach. Op deze website lees je daar meer over.

Ontwerp van een tuin in Houten in 2015, en de tuin twee jaar na de aanleg.