Visie

Sinds 2009 werk ik als professioneel ecologisch hovenier en tuinontwerper. Voor mij is het heel vanzelfsprekend om als ecologisch hovenier te werken, omdat ik met de natuur wil samenwerken. Door samen te werken wordt de natuur vitaler. Ik geniet er keer op keer van wanneer ik met kennis en gevoel een tuin levendiger kan maken. Zo’n tuin is natuurrijk, fijn om naar te kijken en fijn om in te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilde Weelde

 

Ik ben lid van Wilde Weelde. Dit is een vakvereniging van bedrijven, verspreid door heel Nederland, die op een milieubewuste wijze werken aan een natuurrijke omgeving.

Vakgroep Wilde Weelde hanteert een aantal uitgangspunten die gedeeld worden door de aangesloten bedrijven:

  •  bodem is de basis
  •   planten maken de tuin
  •   biodiversiteit
  •   gifvrij
  •   hergebruik
  •   duurzaam materiaal gebruik
  •   klimaatbestendig

 

FeelGood Garden voelt goed

In 2016 heb ik de opleiding FeelGood Garden Ontwerper met veel plezier gevolgd en ik ben nu certificaathouder. Daardoor heb ik de vergunning om energetische tuinen te ontwerpen onder het concept FeelGood Garden.

De energie van een tuin kun je beïnvloeden door de keuze van materialen, vormen en planten. Daarmee worden negatieve invloeden teruggedrongen en creëer je harmonie in een tuin. Dat is de kern van FeelGood Garden, een groene baanbreker die zorgt voor balans tussen alle aanwezige energie. Je krijgt een tuin waar je energiek van wordt, die inspireert en goed voelt.

 

Verdere achtergrond

Door mijn opleiding ‘HBO Natuur en Milieu’ en mijn werk als ecologisch onderzoeker bij o.a. Stichting Ecologisch Advies heb ik kennis en ervaring opgebouwd die mij nu van pas komen in mijn werk als ecologisch hovenier.

Ik ben in het bezit van de diploma’s Vakbekwaam tuinontwerper en Vakbekwaam hovenier. Daarnaast ben ik in het bezit van de diploma’s ‘HBO Natuur en Milieu’ en ‘Warmonderhof’, middelbare land- en tuinbouwschool voor de biologisch-dynamische werkwijze.

Vijver, waarin na 2 jaar 3 soorten salamanders voorkwamen. Dit dankzij een juiste profilering van de vijver en de juiste combinatie van waterplanten.